No passis de roda a roda

'No Passis de Roda a Roda' realitzat per la Lliga d'Afectats Reumatològics en col·laboració amb la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona. És un programa  dirigit a la comunitat educativa en el que es consciencia a l’alumnat en el civisme i proactivitat envers a les persones amb discapacitats físiques i/o orgàniques i la seva situació, amb xerrades informatives i orientatives per la prevenció d’accidents en tots els àmbits.

El programa inclou activitats participatives d’esport com el bàsquet amb cadira de rodes, jocs o circuits en els que es posa en pràctica i de manifest la problemàtica i limitació que suposen les barrers arquitectòniques.  

Seqüenciació de l'activitat

Activitat bàsica:

Xerrada interactiva per part de dos monitors amb discapacitat física sobre el que comporta anar en cadira de rodes, la prevenció d'accidents i sobre les seves vivències. En aquest apartat els alumnes poden preguntar als monitors els seus dubtes.

Activitat optativa

  • Partit esport adaptat combinant joc en cadires rodes
  • Circuit detecció barreres arquitectòniques
  • Educació viària i prevenció

Activitats complementàries

Dins del programa 'No Passis de Roda a Roda' se celebra cada any un concurs fotogràfic i literari amb els alumnes que hi han participat. En aquest concurs hi ha diferents modalitats de participació:

  • Experiència fotogràfica: concurs de fotografies de temàtica d’imatges que tinguin a veure amb la discapacitat: vida diària, esport, barreres arquitectòniques
  • Certamen literari: recull de contes sobre temes relacionats amb la discapacitat
  • Recull de frases i reflexions sobre el món de la discapacitat

En acabar el curs es realitza el lliurament de premis i s'edita un llibre on es recullen les fotografies, contes i frases dels alumnes