Tarragona acull la 1a Jornada Local d’Esport Integrat

Tarragona acollirà el proper 28 d’octubre la primera Jornada d’Esport Integrat, que té l’objectiu de difondre les normes de l’Esport Integrat, un nou concepte esportiu que pretén fomentar la pràctica d’esport amb persones amb discapacitat i sense.  L’esdeveniment, organitzat per la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017, comptarà amb les disciplines de TIn Basket, Futbol, Tennis Taula, Tir a l’Arc, Esgrima i Pàdel.

La jornada compta amb la col·laboració del Consell Esportiu del Tarragonès, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, els alumnes del cicle formatiu de l’Institut Cal·lípolis, Cocemfe i Fundació ONCE.

Aquesta jornada d’exhibició és fruit del projecte europeu "European day of integrated sport" en el qual la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 hi van participar conjuntament el mes de maig amb entitats d'Alemanya, Romania, Lituània, Bulgària, França, Polònia, Grècia, Portugal, Turquia, Eslovàquia.

El projecte, coordinat per l’associació italiana CSEN (National Educational Sport Centre), tenia com a objectiu principal la realització d'una jornada d'exhibició i competició d’esports integrats simultàniament en diverses ciutats italianes, que posteriorment cada país participant replicaria en el seu territori.  La jornada a Itàlia es va celebrar el  23 de maig (Dia Europeu de l’Esport Integrat) en un total de 12 ciutats del país amb la participació d’esportistes amb i sense discapacitat dels països col·laboradors. L'objectiu principal que perseguia aquest projecte era el de promoure l'esport integrat i elaborar una normativa unificada a nivell internacional que pugui ser assumida per les federacions esportives de cada país. La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 van ser les úniques entitats d’Espanya participants en aquest projecte.

Com a continuació d’aquest projecte, el proper 28 d’octubre al Complex Educatiu de Tarragona s’organitza una jornada d’exhibició on es realitzarà la pràctica dels diferents esports integrats, amb esportistes amb i sense discapacitat, i on s’aplicarà la normativa de l’esport integrat que va sorgir de l’estada a Itàlia. Al finalitzar l’acte es realitzarà un acte institucional on s’entregarà un obsequi com a reconeixement a la seva participació.

La participació queda oberta a hom qui ho desitgi. Per inscriure's cal trucar al 977327093 o enviar un mail a comunicacio@mestralonline.org