Notícies

 • La patronal de grans constructores i concessionàries Seopan i Bip&Drive han signat un acord per facilitar l'accés de les persones amb algun tipus de discapacitat al telepeatge, el dispositiu que permet el pagament automàtic i sense detenir-se a les autopistes, en condicions econòmiques favorables.

  Amb aquest acord, la patronal i la companyia especialitzada en solucions de pagament pretenen contribuir a fomentar la mobilitat i l'autonomia per circular per la xarxa de vies de pagament a aquest tipus de conductors.

  Amb aquest pacte, s'oferirà l'adquisició de la 'Via-T' en... més

 • Tarragona acollirà el proper 28 d’octubre la primera Jornada d’Esport Integrat, que té l’objectiu de difondre les normes de l’Esport Integrat, un nou concepte esportiu que pretén fomentar la pràctica d’esport amb persones amb discapacitat i sense.  L’esdeveniment, organitzat per la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017, comptarà amb les disciplines de TIn Basket, Futbol, Tennis Taula, Tir a l’Arc, Esgrima i Pàdel.

  La jornada compta amb la col·laboració del Consell Esportiu del Tarragonès,... més

 • Recentment s'ha estrenat a España la pel·lícula 'Con todas nuestras fuerzas'. El protagonista de la pel·lícula és en Julien, de casi 18 anys, pateix paràlisi cerebral i no pot caminar ni parlar des que era petit. A Paul, el seu pare li ha costat afrontar la discapacitat del seu fill i s'ha anat allunyant a poc a poc amb els anys. Un dia, Julien li proposa un repte al seu pare: participar junts en un triatló. El repte sembla impossible, però serveix a pare i fill a què s'uneixin.

   

  ... més
 • L'Aeroport de Reus ha habilitat un accés exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i famílies que viatgen amb carros per a bebès amb l’objectiu de millorar el pas pel filtre de seguretat. Aquesta mesura pretén fer el control més còmode i, a la vegada, reduir el temps d’espera de la resta de passatgers.

  El nou accés forma part d’una sèrie d’iniciatives que l’Aeroport de Reus ha posat en marxa per tal de millorar l’experiència usuari. Un altre exemple és la incorporació d’informació meteorològica del destí en els monitors d’embarcament que permet als passatgers conèixer en... més

 • Els edificis d'habitatges existents estan obligats a realitzar ajustos raonables d'accessibilitat abans del 4 de desembre de 2017 per garantir que les persones amb discapacitat puguin fer ús dels elements comuns en les mateixes condicions que els altres veïns. Així ho recull el Reial decret Legislatiu 1/2013 pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social.

   

  Als propietaris els queden una mica més de dos anys per anar omplint la guardiola i pensar a instal·lar rampes, salvaescales, ascensors o altres... més

 • Fa uns dies que corre per la xarxa aquest vídeo sobre una possible solució per adaptar les escales mecàniques per a les persones amb discapacitat. Una bona idea per a millorar l'accessiblitat dels edificis!

  ... més