ACCESSIBILITAT

ACCESSIBILITAT

Tenint en compte que un dels drets fonamentals de les persones amb discapacitat és el de l’Accessibilitat Universal per a la plena inclusió a la societat, Lalliga treballa en un ampli ventall d’aspectes per assolir un del principals objectius: col·laborar en implantar la plena Accessibilitat Universal a Catalunya en general i a les Comarques de Tarragona en particular.

 

D’aquest terme se’n desprèn la idea de dissenyar un entorn apte per al màxim nombre de persones en condicions de confort, seguretat i igualtat. Aquest programa és un dels subprogrames que conformen el Programa General anual de l’entitat. 

 

La lliga treballa contínuament agregant i actualitzant continguts, materials, informació recollida pels monitors que varen visitar i avaluar l’accessibilitat d’una sèrie d’ítems prèviament triats, amb la potenciació de:

  • OTA: Oficina Tècnica d’Accessibilitat i Suport a l’autonomia personal.

  • ACCESCAT: Web informativa sobre accessibilitat d’espais.

  • No m’ho posis més difícil: Campanyes de sensibilització sobre aparcaments reservats.

  • La formació relacionada amb la diversitat de programes.

ACCESCAT.CAT

La Lliga posa a disposició dels usuaris la plataforma ACCESCAT amb informació sobre l’accessibilitat de serveis públics i serveis privats d’ús públic. La plataforma serveix també com un espai de relació interactiva entre usuaris sobre l’accessibilitat d’espais que utilitzen obligatòriament amb uns altres d’oci, turisme i cultura. 

Els beneficiaris de la Guia interactiva Accescat, són persones de tota Catalunya o persones que es desplacessin al territori, que necessitin conèixer les característiques d’accessibilitat de les diferents localitats i que acudeixin a la web per obtenir la informació.

1· Cerca la teva ubicació en accescat.cat

2 · Aconsegueix informació d'accessibilitat

Haz clic aquí